fotografie.xfanta.net
články
 

recenze a testy

Panasonic Lumix DMC-GX8

Panasonic Lumix DMC-GX8

29. října 2015 | recenze a testy | Ondřej Neff

Jsem dlouholetý fanda této modelové řady, oblíbil jsem si už praotce současného modelu, Panasonic GF1. Tahle novinka je ovšem ve zcela jiné dimenzi.

 
Tamron  35 a 45 krátce v ruce

Tamron 35 a 45 krátce v ruce

23. října 2015 | recenze a testy | Ondřej Neff

Začátkem září jsem informoval o nasazení dvou pevných ohnisek Tamronu s vysokou světelností F1.8. Firma zřetelně vstoupila do soutěže s úspěšnou řadou Sigma Art a nasadila jako trumf stabilizaci. Měl jsme příležitost s oběma objektivy aspoň nakrátko se seznámit a pořídit zkušební obrázky.

 
Srovnávání nad košíkem hub

Srovnávání nad košíkem hub

13. října 2015 | recenze a testy | Ondřej Neff

Už je to týden, kdy jsme s kamarády fotili a houbařili v lesích ve Šluknovském výběžku. Sešlo se tam šest fotoaparátů: Canon 5D Mk III, iPhone 4S, Nikon D810, Panasonic GX7 a Sony A7R II. Tohle je část toho, co jsme nasbírali: No a ten výsledek zas tak moc překvapující není. Prostě... čím víc fotodiod, tím je víc detailů. Toto je výsledek Sonyho Alphy 7R II – na proklik máte originální fotku.

 
Recenze: Pentax K-3 II: superostré zrcadlo

Recenze: Pentax K-3 II: superostré zrcadlo

9. října 2015 | recenze a testy | Milan Šurkala

Pokračujeme v testech APS-C zrcadlovek a dnes se budeme věnovat vyšší třídě reprezentované fotoaparátem Pentax K-3 II, který jsme otestovali s 18-135mm WR objektivem. Fotoaparát nabízí zajímavou funkci Pixel Shift.

 
Recenze: Pentax-DA 18-135mm 1:3.5-5.6 ED AL [IF] DC WR

Recenze: Pentax-DA 18-135mm 1:3.5-5.6 ED AL [IF] DC WR

9. října 2015 | recenze a testy | Milan Šurkala

Otestujeme univerzální objektiv smc Pentax-DA 18-135mm F3.5-5.6 ED AL [IF] DC WR pro digitální zrcadlovky Pentax. Nabídne 7,5× optický zoom při standardní světelnosti i vodě odolnou konstrukci.

 
Sony Alpha 7R II

Sony Alpha 7R II

8. října 2015 | recenze a testy | Ondřej Neff

Fullframe mirrorless, tedy česky plnoformátová bezzrcadlovka za bezmála sto tisíc, to už je něco hodné pozornosti. Je to nejnovější generace řady Alpha 7, osazená zcela novým, jak se říká revolučně řešeným čipem. Sony cílevědomě pokračuje ve své ofenzívě, která si klade za proklamovaný cíl ovládnout trh plnoformátových fotoaparátů.

 
Test objektivu Canon 16-35mm F4 L IS USM

Test objektivu Canon 16-35mm F4 L IS USM

5. října 2015 | recenze a testy | Jakub Súkeník

Canon 16-35 F4 je nejmladší verzí "šéstnáct-pětatřicítky" od Canonu. Nabízí na jednu stranu horší světelnost (F4 vs. F2.8), na druhou stranu nižší váhu a rozměry a zejména stabilizaci. Výrobce slibuje výkonnou optiku a dobrou kvalitu konstrukce. Zda tomu tak je jsme se rozhodli ověřit v naší recenzi. Co za své peníze (v době psaní asi 28 000,-) dostanete, zjistíte v tomto článku.

 
Recenze: Canon FL 35mm 1:2.5 (FL/FD)

Recenze: Canon FL 35mm 1:2.5 (FL/FD)

2. října 2015 | recenze a testy | Milan Šurkala

Dnešní test starého manuálního objektivu se podívá na značku Canon a jejich starší patici FL. Konkrétně se budeme věnovat objektivu Canon FL 35mm 1:2.5. Na APS-C tělech tak vytvoří středně světelnou padesátku.

 
Sony CyberShot RX 10 II

Sony CyberShot RX 10 II

24. září 2015 | recenze a testy | Ondřej Neff

Loni v lednu jsem tu recenzoval jeho předchůdce a bědoval jsem, že je drahý jako čert. Čert zlevnil, zato nástupce přitvrdil a je drahý jako dva čerti. Ale zase je nejlepší.

 
Recenze: Sony Cyber-shot RX10 II: ve jménu videa

Recenze: Sony Cyber-shot RX10 II: ve jménu videa

23. září 2015 | recenze a testy | Milan Šurkala

Sony nedávno představilo profi ultrazoom Cyber-shot RX10 II (RX10M2). Ten přináší nadprůměrné zpomalené videosekvence v solidním rozlišení, umí natáčet i 4K videosekvence. Zůstal objektiv s konstantní světelností F2,8.

 
články recenze a testy | fotoaparáty | objektivy | fotografujeme | úpravy a zpracování | příslušenství | tvorba | software | výstavy | soutěže | rozhovory | fotobanky | knihy | pojmy | aktuality
předchozí další
fotografie.xfanta.net © 2007 - 2017 powered by xpublisher