fotografie.xfanta.net
články
 

recenze a testy

Fujifilm FinePix F610

Fujifilm FinePix F610

16. března 2004 | recenze a testy | Ondřej Neff

Už jsme tu měli šestimegový přístroj s elektronickým hledáčkem se superCCD IV HR a teď je zde kompakt, vybavený stejným snímačem z dílny Fujifilmu. K tradici firmy patří formát "na výšku", tedy přístroj je 72 x 93 x 31 mm, 205 g těžký. Jeho snímač má 6,3 Mpx fyzicky, tvorby obrazu se účastní rovných šest mega, snímky jsou 2848x2136, nebo též 2016 x 1512, 1600 x 1200, 1280 x 960 bodů, interpolovaně až 12 Mpx.

 
Canon PowerShot Pro1

Canon PowerShot Pro1

4. března 2004 | recenze a testy | Ondřej Neff

Vlajková loď Canonu v oboru aparátů s elektronickým hledáčkem, osmimegový přístroj se zoomem 28-200 mm (ekv). Je to aparát s elektronickým hledáčkem, snímačem Sony s 8,3 Mpx fyzicky A 8,0 efektivně (filtr RGB) s úhlopříčkou 2/3 ´´ (8.80 x 6.60 mm) s nastavitelnou citlivostí od 50 do 400 ISO.

 
Canon PowerShot S1 IS

Canon PowerShot S1 IS

1. března 2004 | recenze a testy | Ondřej Neff

Třímegový přístroj s elektronickým hledáčkem, objektivem 1:10 a optickým stabilizátorem. "IS" znamená Image Stabiliser - konečně jsme se dočkali nástupce někdejšího modelu Pro 90, dodejme ještě, že nástupce netrpělivě očekávaného. Optickým stabilizátorem disponují přístroje Minolta a Panasonic a bylo kupodivu, že Canon, výrobce vynikajících profi objektivů se stabilizátorem zůstal tak dlouho zdrženlivý.

 
Olympus C-760 UZ

Olympus C-760 UZ

26. února 2004 | recenze a testy | Ondřej Neff

Sedmistovková řada Olympusu se stala součástí digitální klasiky. Koncept se osvědčil, má řadu variant u Olympusu, i napodobitelů u jiných výrobců. Model C-760 reprezentuje "třímegovou větev" a jeho přímým předchůdcem je model C-740 UZ. Je to zralý přístroj, dokonce bych řekl, až moc. Publikum chce novinky, a třebaže se o přístroji C-760 UZ dá říci leccos dobrého, že je to nově zazářivší kometa na digitálním nebi, to věru říci nelze.

 
Casio QV-R51

Casio QV-R51

23. února 2004 | recenze a testy | Ondřej Neff

Střízlivě designovaný pětimegový kompakt má ještě svého čtyřmegového dvojníka. K disposici jsme měli pětimegovou verzi. Přístroj je řešen jako příjemný společník pro každodenní užívání. Jeho ovládání je intuitivní - předpokládá se, že uživatel nebude žádný badatel, takže množství individuálně ovládaných prvků je zde minimum. Lze ale také fotit nejdříve pozadí, a to při další expozici je jako průhledné vodítko pro kompozici dalšího snímku. Nevím, zda je to užitečné, ale zábavné to je.

 
Sony Cybershot DSC-U40

Sony Cybershot DSC-U40

4. února 2004 | recenze a testy | Ondřej Neff

O pár milimetříků než Sony U20 ještě menší je jeho nástupce , také dvoumegový Sony Cybershot DSC-U40. Je to dvoumegáč se zápisem na MemoryStick Duo (8 MB v dodávce), napájený dvěma minitužkovkami AAA (doporučuje se NiMH, nabíječka i baterky jsou v dodávce) . Nemá průhledový hledáček, pouze jednopalcový displej LCD.

 
Pentax Optio 555

Pentax Optio 555

26. ledna 2004 | recenze a testy | Ondřej Neff

Střízlivě řešený pětimegový kompakt nabízí jedinou výstřednost - zoom s rozsahem 1:5, velmi příjemné dědictví po svých předchůdcích, Optiu 550 a Optiu 450. Pro zhýčkaného uživatele bude ovládání trochu komplikované. Menu je velmi strohé, téměř ve stylu "profi". Míra "profesionality" menu jaksi neodpovídá celkovému řešení přístroje, které se přiklání širším vrstvám fotografické veřejnosti. Kdo si ale na menu zvykne, bude spokojen s výkonným aparátem spokojen.

 
Nikon Coolpix 3700

Nikon Coolpix 3700

23. ledna 2004 | recenze a testy | Ondřej Neff

Třímegový kompakt, krásně designovaný s výbornými vlastnostmi. Kdyby se konala soutěž elegance, tento třímegový přístroj kategorie kompakt by měl velkou šanci na umístění na některém z předních míst. Má elegantní kovové tělo a jeho ovládací prvky připomínají svou precizností švýcarské hodinky. Je malý, vejde se do kapsy košile - 96x60x31 mm a váží 162 g. Je ručen lidem, kteří si potrpí na krásnou výkonnou techniku. Žádný mudrlant, žádný kosmický výsadek.

 
Fujifilm CoolPix 2600Z

Fujifilm CoolPix 2600Z

6. listopadu 2001 | recenze a testy | Ondřej Neff

Dobrých dvoumegových aparátů je hodně, ale v ceně do 16 tisíc, i se zoomem 1:3? Zatím tu kraloval HP 618. Nyní nastupuje tuhý konkurent, Fujifilm Coolpix 2600Z. Je to robustní přístroj, skromný co do vybavení funkcemi, ale s vynikajícími obrazovými výsledky. Trochu velký dokapsy, ale svižný a jednoduše ovladatelný - dost na to, aby vám zamotal hlavu.

 
články recenze a testy | fotoaparáty | objektivy | fotografujeme | úpravy a zpracování | příslušenství | tvorba | software | výstavy | soutěže | rozhovory | fotobanky | knihy | pojmy | aktuality
předchozí další
fotografie.xfanta.net © 2007 - 2017 powered by xpublisher