fotografie.xfanta.net
články
 

recenze a testy

Sigma 12–24 /4.0 – první procházka

Sigma 12–24 /4.0 – první procházka

11. listopadu 2016 | recenze a testy | Ondřej Neff

Ultraširokoúhlý zoom od Sigmy s tímto rozsahem jsem tu recenzoval už roce 2007, ovšem tento kousek je z jiného těsta, je to už třetí generace. Patří do řady Art a to už je znamení, že půjde o něco mimořádného. Podělím se o zážitky z dvacetiminutové procházky po zapršené Praze.

 
Canon 5D Mark IV a vysoké ISO

Canon 5D Mark IV a vysoké ISO

31. října 2016 | recenze a testy | Ondřej Neff

Prověřit tuto fundamentální vlastnost profi fotoaparátu jsem šel na slavnost Halloween v Dolních Břežanech, kde skoro bydlím (mám tu pracovnu). Vysoké ISO, to je pojem spjatý s časem. Když jsem ve fotografii začínal, bylo vysoké ISO dnešních 200 (Agfa Rapid) a pak přišly „sedmadvacítky“, dnešních 400 ISO. Pro plnoformátový přístroj v dnešní době začíná vysoké ISO někde na 3200, pokud fotíte živou fotku. A horní limit je 12800. číst dál

 
Canon EF 24-105/4.0 L IS II USM

Canon EF 24-105/4.0 L IS II USM

29. října 2016 | recenze a testy | Ondřej Neff

Druhou generaci tohoto zoomu dělí od první verze jedenáct let. V roce 2005 neběhalo po světě mnoho plnoformátových zrcadlovek Canon! Dnes je situace jiná a nový objektiv by si zasloužil společnost v kitu s novým EOS 5D Mk IV. Jeho první verze se s prababičkou 5D vskutku prodávala v kitu. Ale to jsou jen plané úvahy, nezbývá než si objektiv nové generace prohlédnout.

 
Canon 5D Mark IV podrobně

Canon 5D Mark IV podrobně

17. října 2016 | recenze a testy | Petr Váňa

Petr Váňa zde před dvěma roky dopodrobna prozkoumal Canon EOS 7D Mk II a jeho článek měl po právu velký ohlas. Se stejnou pečlivostí a na základě šířky znalostí se pustil do plnoformátové zrcadlovky, do čtvrté generace veleúspěšného modelu Canon EOS D5. Předkládá čtenáři skutečnou megarecenzi, v níž jde do velké hloubky. číst dál

 
Nikon D3400

Nikon D3400

11. října 2016 | recenze a testy | Ondřej Neff

Svoji modelovou řadu 3000 obnovuje Nikon po dvou letech. Je to řada mimořádně úspěšná a není tedy divu, že novinka byla přijata s velkým zájmem. Podívejme se na pokroky, jichž bylo za dva roky dosaženo.

 
Recenze: Panasonic Lumix G80: takřka dokonalost

Recenze: Panasonic Lumix G80: takřka dokonalost

11. října 2016 | recenze a testy | Milan Šurkala

Krátce po Photokině 2016, kdy Panasonic představil nový Lumix G80, přinášíme i jeho recenzi. Fotoaparát má 16MPx snímač, podporuje 4K videa včetně externího mikrofonu, technologii Focus Stacking a to zdaleka není všechno.

 
Recenze: Vykreslí starý ruský objektiv 400 MPx? Zkusili jsme to

Recenze: Vykreslí starý ruský objektiv 400 MPx? Zkusili jsme to

5. září 2016 | recenze a testy | Milan Šurkala

Rozlišení fotoaparátů se neustále zvyšuje a vyvstává otázka, zda vůbec objektivy zvládnou vykreslit tolik pixelů. Proto jsme vyzkoušeli starý objektiv Helios-44M a další na snímači, který má pixelovou hustotu odpovídající 400MPx+ full frame čipu. Vykreslí to?

 
Olympus M.ZUIKO ED 40-150mm f/2,8 Pro

Olympus M.ZUIKO ED 40-150mm f/2,8 Pro

30. srpna 2016 | recenze a testy | Ondřej Neff

Produkční řada Olympus Zuiko PRO je dnes už pojem a patří do ní špičkové zoomy i pevná skla. Vše je určené pro formát Micro Four Thirds (MFT) sdílený Olympusem a Panasonicem, tudíž je lze použít na přístrojích Pen, OM-D i na modelech řady G Panasonicu. Řada obsahuje rybí oko 8 mm/1.8, třístovku na světelnosti F4.0, univerzální zoom 12-40/2.8 a na něj logicky navazující tento zoom 40-150/2.8. Všechny tyto objektivy jsou vyrobeny s ohledem na náročnou práci v profi stylu. Jsou odpovídajícím způsobem drahé – zkoumaný objektiv stojí 39 tisíc v létě 2016. Twedy k drahém, tentokrát si strýček Srblík jen leští zobák, k ceně se vrátím.

 
Recenze: Sony A6300 (ILCE-6300): technologický extrémista

Recenze: Sony A6300 (ILCE-6300): technologický extrémista

23. srpna 2016 | recenze a testy | Milan Šurkala

Zamíříme do dražších vod APS-C trhu a podíváme se dnes na Sony A6300, známý také jako ILCE-6300. Tento fotoaparát nabídne hybridní zaostřování, 24MPx čip s velmi detailními 4K videosekvencemi a má i elektronický hledáček.

 
Recenze: zvětšovací noname očnice z Ebay

Recenze: zvětšovací noname očnice z Ebay

20. srpna 2016 | recenze a testy | Martin Bokůvka

Som nakupoval :). Asi každý z nás, kdo používá (nejen) vintaž manuální objektivy, čas od času zatouží po větším hledáčku.

 
články recenze a testy | fotoaparáty | objektivy | fotografujeme | úpravy a zpracování | příslušenství | tvorba | software | výstavy | soutěže | rozhovory | fotobanky | knihy | pojmy | aktuality
předchozí další
fotografie.xfanta.net © 2007 - 2017 powered by xpublisher