fotografie.xfanta.net
články
 

recenze a testy

Recenze: Canon IXUS 285 HS: kamarád do kabelky

Recenze: Canon IXUS 285 HS: kamarád do kabelky

11. srpna 2016 | recenze a testy | Milan Šurkala

Dnes po delší době zavítáme do levnější kategorie kompaktů a podíváme se na kapesní ultrazoom Canon IXUS 285 HS. Těšit se můžete na 12× optický zoom a makro ostření od 1 centimetru. Najdete zde i Wi-Fi a Full HD video.

 
Recenze Olympus PEN-F

Recenze Olympus PEN-F

9. srpna 2016 | recenze a testy | Michal Kroupa

Jaký je jeden z nejstylovějších systémových kompaktů současné doby? Více se dočtete v našem článku.

 
VF FOTO GS ND 1000x

VF FOTO GS ND 1000x

25. července 2016 | recenze a testy | Ondřej Neff

Pravidelní čtenáři firmu VF Foto asi budou znát, už jsem tu recenzoval polarizační a neutrální filtry českého výrobce Vladimíra Fučíka několikrát. Letos zkraje roku mi pan Fučík svěřil svoji novinku, neutrální filtr ND 1000x. Proč je recenze až teď? Bavilo mě si s ním hrát… číst dál

 
Nikon D500 poprvé v praxi

Nikon D500 poprvé v praxi

22. července 2016 | recenze a testy | Ondřej Neff

První moje cesta s Nikonem D500 vedla na hřiště, kde trénuje dívčí tým amerického fotbalu Prague Harpies. Optiku jsem měl kvalitní, nikoli ideální, jak si ukážeme, standardní objektiv 16-80/2.8-4.0 a pak doslova dělo 200-500/5.6. Ten menší je DX, tedy je určený jen pro APS-C formát. Superteleobjektiv 200-500 je také velmi kvalitní, představím ho v testu, nicméně po můj aktuální účel byl zbytečně dlouhý. Není pravda, že na sport je třeba zachovávat zásadu „čím delší, tím lepší“. číst dál

 
Nikon D500 – první setkání

Nikon D500 – první setkání

20. července 2016 | recenze a testy | Ondřej Neff

Je to bomba. I kdybyste nečetli ani řádku navíc, to podstatné jsem vám právě sdělil. Zrcadlovka APS- je špičkový přístroj, který stojí o tisícovku víc než plnoformátový D750 a cenu TIPA a zlaté ocenění Dpreview dostal plným právem. Mám ho v ruce teprve krátce, nicméně mi svrbí prsty, abych se vypsal z prvních dojmů. číst dál

 
Recenze: Panasonic Lumix GX80: ještě lepší, než jsme čekali

Recenze: Panasonic Lumix GX80: ještě lepší, než jsme čekali

20. července 2016 | recenze a testy | Milan Šurkala

Další test se podívá na nový Micro Four Thirds fotoaparát Panasonic Lumix GX80. Fotoaparát nabídne 4K videosekvence, nechybí dokonce ani podpora duální stabilizace obrazu a máme zde i hledáček. To vše nám Panasonic nabídne za solidní cenu.

 
Recenze: Canon PowerShot SX720 HS: kapesní šmírování

Recenze: Canon PowerShot SX720 HS: kapesní šmírování

30. června 2016 | recenze a testy | Milan Šurkala

Do dalšího testu jsme vzali překvapivě skladný kapesní ultrazoom Canon PowerShot SX720 HS, který se ale pochlubí neuvěřitelným 40× optickým zoomem. Nabídne Wi-Fi a dle výrobce i extrémně rychlý autofokus.

 
Canon 1DX Mark II

Canon 1DX Mark II

27. června 2016 | recenze a testy | Ondřej Neff

V roce 2011 se Canon rozhodl ve své nejvyšší profi řadě zrcadlovek přejít na plný formát 24 x 36 mm a zahájil řadu 1DX. Letos v únoru přišel s inovovaným modelem označeným Mark II. Jde o novou generaci špičkového profesionálního fotoaparátu. Na první pohled je asi od sebe nerozeznáme, ale uvnitř je zcela nový. číst dál

 
Panasonic Leica Summilux 12/1.4

Panasonic Leica Summilux 12/1.4

23. června 2016 | recenze a testy | Ondřej Neff

Širokoúhlý objektiv s vysokou světelností pro G řadu Panasonicu, to je stručná charakteristika téhle nádherné kombinace špičkové mechaniky, elektroniky a optiky. Jsem rád, že mohu představit tuto jen týden starou novinku! číst dál

 
Sony RX1R II - prvních 10 fotek

Sony RX1R II - prvních 10 fotek

1. června 2016 | recenze a testy | Ondřej Neff

Čtenáři mě netrpělivě bombardovali maily, kdy že se už konečně uráčím si všimnout jakéhosi sonyho RX1R II. Já bych se uráčil, ale nebyl k dosažení. Odpoledne přišel a já vám hned zatepla ukážu prvních deset fotek, které jsem pořídil. Všechny jsou převedeny z RAW s elementární úpravou. Prvních pět jsem fotil v čistě automatickém režimu za intenzivního večerního světla s velkým kontrastem. Pozor, jsou to čtyřicetimegové fotky a mají do 14 MB každá. Zde je slunce v podstatě za mými zády. Všimněte si struktury dřeva a bambusových tyček. číst dál

 
články recenze a testy | fotoaparáty | objektivy | fotografujeme | úpravy a zpracování | příslušenství | tvorba | software | výstavy | soutěže | rozhovory | fotobanky | knihy | pojmy | aktuality
předchozí další
fotografie.xfanta.net © 2007 - 2017 powered by xpublisher