fotografie.xfanta.net
články
 

recenze a testy

Panasonic 100-400/4.0-6.3

Panasonic 100-400/4.0-6.3

30. května 2016 | recenze a testy | Ondřej Neff

Je to jako to bývá se šlechtici, plné jméno je sáhodlouhé: Panasonic Leica DG Vario-Elmar 100-400mm F4.0-6.3 ASPH Power OIS. Taky ten rozsah je sáhodlouhý, objektiv je určen k systému Micro Four Thirds a tudíž jeho prodlužovací faktor je 2x. Efektivní rozsah tohoto objektivu je tudíž 200 až 800 mm. S těmi milimetry je to jako s rychlostí auta, jak mi to kdysi vysvětloval jeden závodník: do 120 km/hod je to turistika, do 180 km/hod je to sport a nad 1480 km/hod přestává všechna sranda. Do těch 300, no, dejme tomu do 400 mm ekv. Je to ještě pořád lidsky zvládnutelné, ale co je nad 500 mm, to už chce záměr a zkušenost. Tohle je ale 800 mm, je to nejdelší ohnisko určené pro MFT systém.

 
Sony  Alpha 6300 – první vycházka

Sony Alpha 6300 – první vycházka

26. května 2016 | recenze a testy | Ondřej Neff

Měl jsem ho v ruce skutečně jen na pár minut na prezentaci Sony v Budapešti – a zaujal mě svým bleskurychlým ostřením. Konečně ho mám na test a včera odpoledne jsem ho poprvé provětral – vypravil jsem se s vnučkou na Hrad podívat se na korunovační klenoty. I těch pár fotek o něčem svědčí. Na proklik máte ty původní, bez úpravy.

 
Recenze: Panasonic Lumix TZ100: luxusní ultrazoom

Recenze: Panasonic Lumix TZ100: luxusní ultrazoom

23. května 2016 | recenze a testy | Milan Šurkala

Společnost Panasonic velmi ráda překvapuje a kapesní ultrazoom Lumix TZ100 je jedním z typických příjemných překvapení. V malém těle nabídne 10× optický zoom i velký 1" snímač. Umí i 4K videosekvence. Jak si povede v testu?

 
Canon PowerShot G7X Mk II

Canon PowerShot G7X Mk II

18. května 2016 | recenze a testy | Ondřej Neff

Novinka je z letošního února, navazuje na sedmičku s jednopalcovým čipem z listopadu 2014, která si zasloužila na Dpreview Silver Award. Rozdíl je v procesoru, Digi7 přišel namísto Digic 6 a fotoaparát je výrazně rychlejší. Čili zmizelo to jediné, co jsem modelu z roku 14 vytýkal... číst dál

 
Panasonic GX80 a 1. Máj

Panasonic GX80 a 1. Máj

17. května 2016 | recenze a testy |

Rychlý nenápadný – Panasonic GX 80 je stavěný na to, abych ho vyzkoušel v nějaké mele. Veselice a demonstrace 1. Máje byly na to jako stvořené. Připomenu základní fakta:

 
Pentax K-1

Pentax K-1

12. května 2016 | recenze a testy | Ondřej Neff

Nasazení plnoformátové zrcadlovky je ze strany Pentaxu tak významný čin, jako když Sony přišel se svou Alfa 7 před třemi lety. Pentax, hrou osudu či spíš nešťastným marketingem odsunutý do pozadí, odvážně nabídl hráče do první ligy. Už jsem ho tu představoval, teď se na něj podíváme důkladně. Verdikt je jasný – pokud se o něj bude pečovat, z tohohle hráče může být hvězda! číst dál

 
Recenze: Olympus M.Zuiko Digital 17mm 1:1.8

Recenze: Olympus M.Zuiko Digital 17mm 1:1.8

9. května 2016 | recenze a testy | Milan Šurkala

Micro Four Thirds fotoaparáty už mají rozsáhlou nabídku nejrůznějších objektivů. Dnes se podíváme na lehce širokoúhlý světelný objektiv Olympus M.Zuiko Digital 17mm 1:1.8. Má zajímavou konstrukci přepínání manuálního ostření.

 
Recenze: Olympus OM-D E-M10 Mark II: podařené retro

Recenze: Olympus OM-D E-M10 Mark II: podařené retro

27. dubna 2016 | recenze a testy | Milan Šurkala

CSC fotoaparáty od Olympusu jsou hodně populární a my se dnes podíváme na OM-D E-M10 Mark II. Ten je nejlevnějším zástupcem řady OM-D, to ale nijak zvlášť neprojevilo na jeho schopnostech. Vyzkoušeli jsme i vylepšené videosekvence.

 
Recenze: Olympus M.Zuiko Digital ED 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ Pancake

Recenze: Olympus M.Zuiko Digital ED 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ Pancake

27. dubna 2016 | recenze a testy | Milan Šurkala

S fotoaparáty Olympus můžete dostat i setový pancake objektiv 14-42mm EZ. Při velmi malých rozměrech i hmotnosti nabídne 3× optický zoom a elektronické zoomování vhodné např. pro videosekvence.

 
Recenze objektivu Sigma 20mm f/1.4 ART

Recenze objektivu Sigma 20mm f/1.4 ART

22. dubna 2016 | recenze a testy | Tomáš Dolejší

Delší dobu jsem měl možnost fotit se zajímavým širokoúhlým objektivem Sigma 20mm f/1.4 ART. A tak vám dnes přináším výsledky svého testování. Mám pro…

 
články recenze a testy | fotoaparáty | objektivy | fotografujeme | úpravy a zpracování | příslušenství | tvorba | software | výstavy | soutěže | rozhovory | fotobanky | knihy | pojmy | aktuality
předchozí další
fotografie.xfanta.net © 2007 - 2017 powered by xpublisher