fotografie.xfanta.net
články
 

recenze a testy

Sigma 24 mm F1,4 Art proti všem – recenze objektivu

Sigma 24 mm F1,4 Art proti všem – recenze objektivu

12. ledna 2016 | recenze a testy | Jan Čerbák

Že se nový profesionální širokoúhlý objektiv od Sigmy opravdu povedl, už víme, ale jak dobrý skutečně je v porovnání s konkurencí? Vyplatí se pořídit si pevné ohnisko i oproti kvalitnímu profi zoomu?

 
Recenze: Sony A7R II (ILCE-7RM2): detaily na druhou

Recenze: Sony A7R II (ILCE-7RM2): detaily na druhou

11. ledna 2016 | recenze a testy | Milan Šurkala

Dnes sáhneme do velmi drahých vod a podíváme se na 42MPx fotoaparát Sony A7R II. Tento full frame CSC fotoaparát nabídne neuvěřitelné rozlišení, mechanickou stabilizaci, podporu 4K videosekvencí a mnoho dalšího. Jak to vše půjde dohromady?

 
Recenze: Sony Carl Zeiss Sonnar T* FE 35mm F2.8 ZA (SEL35F28Z)

Recenze: Sony Carl Zeiss Sonnar T* FE 35mm F2.8 ZA (SEL35F28Z)

11. ledna 2016 | recenze a testy | Milan Šurkala

Do dnešní recenze jsme vzali 35mm objektiv pro full frame CSC fotoaparáty rodiny Sony A7. Jde o model od Carl Zeiss se světelností F2,8 a velmi malými rozměry i hmotností. Vyzkoušeli jsme ho na 42MPx Sony A7R II.

 
Canon G9 X

Canon G9 X

31. prosince 2015 | recenze a testy | Ondřej Neff

Canon uvedl tento model spolu s G5 X. Společné s ním má to uvnitř, venku je úplně jiný. Spíš je příbuzný modelu G7 X (moje recenze je zde) , ale taky je hodně jiný.

 
Recenze: Nikon Coolpix P900: paparazzi

Recenze: Nikon Coolpix P900: paparazzi

17. prosince 2015 | recenze a testy | Milan Šurkala

Ultrazoom Nikon Coolpix P900 je rekordmanem v optickém zoomu, je totiž 83násobný. To je doslova neuvěřitelné číslo. Proto nás pochopitelně zajímalo, jak se bude fotoaparát projevovat v praxi. Co umí přepočtených 2000 mm ohniskové vzdálenosti?

 
Canon G5X

Canon G5X

16. prosince 2015 | recenze a testy | Ondřej Neff

Oznámil jsem ho tu v říjnu a od té doby jsem se na něj těšil. Podle obrázku vypadal moc pěkně a vida, ukázalo se, že je takový i ve skutečnosti. Canonisté znají řadu špičkových kompaktů G, jenže od srpna 2013 čekáme na další model. Zdá se, že se Canon přesunul na jinou platformu, na G – něco – X s jednopalcovým čipem 13,2 x 8.8 m, modely G1X mají dokonce čip 18,7 x 14 mm. Dosavadní géčka ho měla 7.44 x 5.58. Koncept je tedy jasný. Výrobce cílí na ty uživatele, kteří si přejí vysokou kvalitu obrazu, ale nehodlají se zabývat výměnnou optikou. Dnes už klasické mirrorless přístroje mají smysl jen pokud se stávají jádrem systému, tedy fotoaparát + optika + další příslušenství. Kompakty s velkým čipem jsou all in one, vše v jednom. O kvalitu se stará výtečná optika s rozumným rozsahem zoomu a vysokou světelností. No a toto je koncept i námi teď zkoumaného přístroje.

 
Ukázkové snímky Pentaxu z připravované full frame DSLR

Ukázkové snímky Pentaxu z připravované full frame DSLR

13. prosince 2015 | recenze a testy | Milan Šurkala

Připravovaná full frame zrcadlovka Pentaxu se už blíží. Ricoh zveřejnil nejen další fotografii fotoaparátu, ale také dva ukázkové snímky pořízené prototypem. Nejsou ale v plném rozlišení, takže počet megapixelů čipu zatím stále neznáme.

 
Recenze: Canon PowerShot G3 X: spousta zoomu v malém těle

Recenze: Canon PowerShot G3 X: spousta zoomu v malém těle

9. prosince 2015 | recenze a testy | Milan Šurkala

Dnes se podíváme na nový 1,0" ultrazoom Canon PowerShot G3 X. Ten má rozlišení 20 megapixelů a objektiv s nadprůměrným 25× optickým zoomem. Nechybí ani výklopný displej. Jak si povede v našem testu?

 
Lowepro Tahoe BP 150: velký malý fotobatoh do města

Lowepro Tahoe BP 150: velký malý fotobatoh do města

26. listopadu 2015 | recenze a testy | Tomáš Vrabec

Na první pohled vypadá jako drobný batoh pro menší fotoaparáty, při bližším zkoumání však dokáže příjemně překvapit a poradí si i s výbavou zrcadlovkáře.

 
Recenze: Fujinon XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS II

Recenze: Fujinon XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS II

24. listopadu 2015 | recenze a testy | Martin Bokůvka

Předmětem dnešní recenze je lehký a malý základní objektiv pro systém Fuji X. Jak si vedl v redakčním testu?

 
články recenze a testy | fotoaparáty | objektivy | fotografujeme | úpravy a zpracování | příslušenství | tvorba | software | výstavy | soutěže | rozhovory | fotobanky | knihy | pojmy | aktuality
předchozí další
fotografie.xfanta.net © 2007 - 2017 powered by xpublisher