fotografie.xfanta.net
články
 

recenze a testy

Recenze: Velbon EX-Mini: šikovný ministativ

Recenze: Velbon EX-Mini: šikovný ministativ

18. listopadu 2015 | recenze a testy | Milan Šurkala

Ministativy jsou docela zajímavou pomůckou pro lehčí fotoaparáty. My se v dnešním testu podíváme na jeden z nich, Velbon EX-Mini. Má si poradit s maximálně 1,5kg zátěží, sám se přitom vleze do půl kila.

 
Držet směr – test Canonu EOS 750D

Držet směr – test Canonu EOS 750D

18. listopadu 2015 | recenze a testy | Petr Vozák

Canon EOS 750D je dalším pokračováním v řadě zrcadlovek určené mírně pokročilým amatérům. Jistě bude svádět těžké bitvy s bezzrcadlovkovou konkurencí, která se tlačí na jeho místo.

 
Canon EF 11–24 mm F4L USM: široký a bystrozraký

Canon EF 11–24 mm F4L USM: široký a bystrozraký

15. listopadu 2015 | recenze a testy | Jan Čerbák

Extrémní širočina od Canonu je objektivem s nejširším zorným úhlem, který koriguje sférické zkreslení. Je ale možné vůbec objektiv s tak extrémním ohniskem vyrobit s rozumnou kvalitou obrazu?

 
Recenze: Souboj senzorů: APS-C Canon 18 MPx vs. 20 MPx

Recenze: Souboj senzorů: APS-C Canon 18 MPx vs. 20 MPx

12. listopadu 2015 | recenze a testy | Milan Šurkala

Pokračujeme v sérii srovnávacích testů různých koncepcí fotoaparátů nebo různých snímačů. Dnes se podíváme na zrcadlovky Canon a srovnáme starší 18MPx APS-C čip (EOS 1200D) s novější 20MPx variantou (EOS 70D).

 
Receze RØDELink Filmmaker Kit

Receze RØDELink Filmmaker Kit

12. listopadu 2015 | recenze a testy | Radovan Tesař

Dnešní recenze zaujme kameramany. V redakci jsme pro vás totiž otestovali nový bezdrátový mikrofon RØDELink Filmmaker Kit, který je určen pro…

 
Recenze: Panasonic Lumix FZ300: opět na špici

Recenze: Panasonic Lumix FZ300: opět na špici

10. listopadu 2015 | recenze a testy | Milan Šurkala

Nástupce Lumixu FZ200 na sebe nechal čekat tři roky. Stále je to ale vynikající fotoaparát, a proto se dnes podíváme, o kolik je jeho nástupce FZ300 lepší. Přináší např. vodě odolnost, 4K videosekvence a zůstala konstantní F2,8 světelnost.

 
Sony A7S vs konkurence při vysoké citlivosti

Sony A7S vs konkurence při vysoké citlivosti

10. listopadu 2015 | recenze a testy | Petr Březina

O tom, že Sony v posledních letech dává na frak svým konkurentům z řad plnoformátových zrcadlovek snad ani není třeba pochybovat. Vedle kompaktních rozměrů těla a velmi dobrých obrazových výsledků společně s rychlým ostřením vede také v maximální citlivosti. Tou maximální citlivostí však nemáme na ...

 
Panasonic Lumix DMC-FZ300

Panasonic Lumix DMC-FZ300

5. listopadu 2015 | recenze a testy | Ondřej Neff

Nedělají nám to soudruzi od Panasonicu jednoduché. Člověk by řekl, že jde o příbuzného FZ1000 a on je podobný FZ48, který jsem tu recenzoval před čtyřmi roky.

 
Recenze: Zoner Photo Studio 18: v jednoduchosti je síla

Recenze: Zoner Photo Studio 18: v jednoduchosti je síla

30. října 2015 | recenze a testy | Milan Šurkala

Máme zde další podzim a s ním novou verzi fotografického editoru Zoner Photo Studio 18. Pochopitelně jsme jej nainstalovali a nyní si můžete přečíst recenzi. Jak se v praxi projeví zjednodušení modulů a čistší design?

 
Nikon Asia ukázal výkonnostní rozdíl mezi CF a XQD kartami

Nikon Asia ukázal výkonnostní rozdíl mezi CF a XQD kartami

30. října 2015 | recenze a testy | Milan Šurkala

Digitální zrcadlovka Nikon D4S si poradí jak s paměťovými kartami typu Compact Flash, tak také formátem XQD. Společnost Nikon uveřejnila video, kde prezentuje rychlostní rozdíl mezi oběma systémy při sekvenčním snímání i kopírování dat do PC.

 
články recenze a testy | fotoaparáty | objektivy | fotografujeme | úpravy a zpracování | příslušenství | tvorba | software | výstavy | soutěže | rozhovory | fotobanky | knihy | pojmy | aktuality
předchozí další
fotografie.xfanta.net © 2007 - 2017 powered by xpublisher